Trädval

Vi bestämde oss för en tid sedan att plantera ett rejält träd på tomten. Vår trädgård är nämligen alldeles för låg, öppen och exponerad uppåt för att kännas mysig och omhuldande. Frågan har tagit många turer och såväl placering som val av sort har stötts och blötts om och om igen. Stundvis har det känts som att det aldrig kommer att bli något träd överhuvudtaget. Att plantera ett träd är dessutom en ganska otacksam sak att göra eftersom det tar så lång tid innan det blir något av det. Att köpa ett väldigt uppvuxet träd för tusentals kronor kommer inte på fråga. Förhoppningsvis bor vi kvar i huset länge nog för att få se trädet utvecklas till ett vårdträd värt namnet.

Till trädarten då. Det blir inte hästkastanj, vilket vi var inne på länge och nästan bestämde oss för. Det blir inte heller silverlind eller skogslind, varav den senare dök upp som ett hett alternativ på slutet. Inte heller tårpil, naverlönn, valnöt, tysklönn, blodbok, platan, gudaträd, tulpanträd, ek, körsbärskornell eller oxel, vilka tagit plats i våra funderingar och/eller föreslagits av vänner och familj. Istället blir det det träd som kanske var det allra första som kom på tal, nämligen:

Skogslönn



Rejäl, klassisk, vackert grenverk, oerhört vackert lövverk, snabbväxande, tålig samt lätt att få tag på. Skogslönn är det och skogslönn blir det.

Tror vi i alla fall...

Bilden härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0