Sista buskflytten på ett tag?


När tjälen släppte passade vi på att flytta den sista busken - en schersmin -  som stod i vägen för en lång, jämnbred uppfart. För att gör det hela så enkelt som möjligt klippte vi ner den helt och hållet. Att flytta uppvuxna buskar har vi provat och det är ett riktigt mardrömsgöra. För att göra det hela ännu smidigare grävde vi loss busken så mycket vi orkade och sedan drog vi loss rotklumpen med hjälp av bilen och ett spännband. Spännbandet fick sätta livet till, men hellre det än ett diskbråck. Den nya platsen blev i lunden med idegranshäcken som fond.Synen av busken som släpats tvärs över innergården påmminde starkt om något och efter ett tag trillade poletten ned:


"The Mysterious Sailing Stones of Death Valley" - ett fenomen som är nästan lika spännande som buskflytt en skånsk vårvinter.

Beskärning

Vi har börjat beskära liguster och schersmin, även den vi planterade i höstas.
Vi har nu en liten 40 cm hög ligusterhäck som inte ser mycket ut för världen just nu, men om man jämför hur den såg ut förra året finns det hopp.
"Ligusterhäcken" i mars 2010.

It's alive

Rosmarinen som fick ett hemmagjort miniväxthus har överlevt vintern.

Sådden är igång


Så fort solen tittar fram kommer trädgårdsinspirationen. Vi beställde fröer och en krukmakare på Runåbergs fröer och har börjat så för både köksträdgården och perennrabatterna.

RSS 2.0