Trappa och stenparti i ettEfter att det visat sig att marknivån på den nya parkeringen blir lite högre än vad vi tidigare trott, har trappan mellan husen fått ett extra steg. Det har också kompletterats med lite flatta stenar mellan stenen plus lite stenblock runt om som en sarg.

Just nu ser det hela inte mycket ut för världen, men när det är singel ovanför och nedanför och alla skrevor fyllts ut med tramptåliga växter blir det något helt annat. Vi har köpt lite olika växter att prova till att börja med, för att eventuellt renodla det lite mer framöver. Startuppställningen består av Cotula, Japansk Malört, en namnlös sedummix samt någon version av krypande timjan som vi inte skaffat ännu. Till sist, en vit trägrind.

Parkering! Nästan...Efter mycket velande och en idé om att vi måste ha alla grindar på plats så att det är fysiskt omöjligt för ett barn att fly, tog vi till slut språnget och klippte bort stängslet framför den blivande parkeringen. Det var oerhört skönt att få det gjort och känna att det skulle funka. Det provparkerades omedelbart och det visade sig att det faktiskt gick att öppna bildörrarna!

Helt odramatiskt var det hela dock inte. Planen var att vi skulle använda parkeringen ett tag innan vi lägger duk och singel, för att packa underlaget - åtminstone i hjulspåren. När vi testade detta första gången var det ganska blött och lerigt. Marken där vi grävt bort buskar var inte tillnärmelsevis stabil nog att köra bil på, så därför planterades Volvon stadigt med underredet mot marken med mycket grävande, domkraftsvevande och svettande som följd. Bilen kom loss till slut och nu kör vi inte in där igen förrän vi lagt ut lite betongplattor att köra på. När det är packat tillräckligt och jämnats till en sista gång är det bara att lägga ut fiberduk och beställa singel. Den dagen ser vi fram emot!

Startskottet?Det verkar som att vårvinterbeskärningen kan börja nu. Någonting säger mig att lirarna på bilden vet vad de sysslar med. Bilden är tagen i Kongens Have, Köpenhamn.

RSS 2.0