Stukad rönn

Rönnens toppskott knäcktes för några veckor sedan. Tyngden från bär och fåglar i kombination med lite starka vindar blev för mycket till slut. Den brutna biten är nu avknipsad och rönnen kan konstateras vara vid liv - än så länge. Till våren får vi försöka binda upp en av grenarna till att agera ny topp, eftersom vi helst ser att den blir ett par meter högre.


Tid för vårlökar!

Förra hösten planterade vi vita Purissimatulpaner, narcisser "Thalia" och vita krokus. Det var fint men det behövs mer. Därför har vi även i år beställt samma sorter. Detta trots att man helst av allt skulle vilja beställa 10 nya sorter i regnbågens alla färger. Kirgislök har vi några sedan tidigare, men även där behövs det MER.

Växtrea

Tittade inom Skåneplantor av ingen egentlig anledning. Där möttes vi av 70% rea på i princip alla växter. Vi köpte lagerhägg (stora!), rölleka, pipört, nepeta, fläcklungört, kumquat, fikon och en liten vinstock. Bilen blev proppfull och halva familjen fick stanna kvar i Staffanstorp medan sen andra halvan åkte hem med all grönska. Nu har vi laddat upp med pyttipanna och ska ut och gräva ner allt!

 


Vi var i tidningen med köksträdgården!

En journalist från Aftonbladets helgbilaga "Härligt hemma" kontaktade oss efter att ha hittat vår blogg. De ville skriva om vår köksträdgård. Detta gav oss motivationen till att göra vissa förändringar, dvs jobba som galningar för att få det någorlunda klart. I slutändan blev det ett trevligt reportage och en fin belöning på det arbete som vi har lagt ned de senaste åren.

Höstmorgon

Det är såklart trist att sommaren blev så dålig som den blev, men överraskande nog uppskattar och välkomnar vi ändå höstens intåg. Det är något visst med höstkänslan. Ljuset, krispigheten, färgerna och dofterna. Det är betydligt mer inbjudande än en kall, mulen sommardag. Efter en sommarsäsong där vi åsidosatt trädgården lite grand, ser vi fram emot en vacker trädgårdshöst.


"Lunden"


Matäpplen


Sparris


Gurkört


Kryddträdgården och uteplatsen

RSS 2.0