Det som kommit fram i töNu har det mesta av trädgården kommit fram igen efter att ha varit begravt under det tjocka snölagret. Det mesta som visar sig är föga inspirerande. Det är blött, visset och lerigt och det ligger kvarglömda redskap och annat som skräpar ner. Trots allt detta är det ett kärt återseende och man ser verkligen fram emot att säsongen börjar på allvar.En del av grönsakerna som kan skördas under vintern har kommit fram igen. Locket på den naturliga frysboxen har öppnats, kan man säga. Palmkål och kålrot ovan.

En del vackra detaljer som är unika för säsongen siktas. En kronärtskocksplanta som plattats ut av snön och nu ser ut som ett litet sjömonster. En gigantisk isbit av det frusna regntunnevattnet. De mygglarver som eventuellt fanns i det vattnet är förhoppningsvis ett minne blott.En av våra nya häggmisplar fick det lite väl tufft under snödrivorna och knäcktes på ett ställe. Inte mycket att göra åt mer än att klippa av den biten och sätta i en vas. Lite tjuvstart på våren inomhus. Vi tog också in lite forsythia och satte i vatten.Det är annars inomhus det kommer att hända mest om inte så länge, när säsongen för förgrodd startar. Vi värmde upp med att peta ner lite vitlöksklyftor i jord tillsammans med barnen. Vi kommer eventuellt att använda konservburkar till mycket av sådden i år, eftersom det går åt en hel del krukor till detta.

Being Dr. Snuggles


Trädgårdsintresset leder en till märkliga platser ibland. Nu var det i och för sig inte trädgårdsintresset som ledde oss till den gamla härliga lurendrejar-butiken Sparköps hemsida, men det var trädgårdsintresset som fick oss att klicka på kategorin "trädgård" när vi var där. Crème de la crème på bilden ovan, men resten går inte av för hackor heller.
Pigga upp dina träd

Trägen vinner


På omkring det sjätte försöket fungerade det till sist. En avokadoplanta har spirat ur en kärna. De tidigare försöken slutade om och om igen i besvikelse. De flesta kärnor sköt rot, men skotten stannade av ganska direkt, varpå de skrumpnade och dog. Den som nu lyckades började i vattenglas och planterades om till kruka efter att den skjutit rot. Det tog ganska lång tid från det att den planterades om tills dess att den började växa igen. Det kan ha att göra med att krukan stått ganska kallt, så stackarn har fått kämpa. Den har dessutom överlevt att vara nästan helt täckt i bladlöss då skotten bara var någon centimeter höga. Nu växer den i alla fall bra, verkar det som (peppar peppar!) och bladen är precis på väg att veckla ut sig mot vintersolen. Vi håller tummarna för överlevnad!

RSS 2.0