Fågelbad

Ett fågelbad kommer vi förhoppningsvis kunna göra nästa säsong. Ulla Molins trädgård är en inspiration på många sätt och vårt behov av gröna ligusterväggar är uppenbart. Det är något vi är i färd med att åtgärda. Hennes fågelbad med omgivningar är perfekt.Bild från Wikipedia.

Äntligen lönn!Med några timmar att slå ihjäl och lite färska danska barnbidragspengar på fickan, gjorde vi äntligen slag i saken och åkte och köpte träd. Som planerat blev det en lönn till den blivande lunden, med förhoppningar om att den i framtiden ska ge oss efterlängtad skugga och ett "tak" i trädgården.Det var hyffsat smärtfritt att få hem trädet från Skåneplantor - även om vi fick överge vår fåfänga förhoppning om att kunna ta det på takräcket.


Vi försökte vara ganska noggranna vid planteringen, så vi vattnade gropen rejält, skar upp rötterna och gjorde en bra jordblandning av torv, matjord och näringsfattig kompost.

Som ni kanske märkte var det inte bara en lönn som låg på släpet, men vad det andra var och hur det gick med det får vi återkomma om...

Från frost till kvällssol

Vi har jobbat i trädgården hela dagen idag. Oemotståndligt väder. Vi har bl a. tagit oss an ett hörn där vi har insyn mot grannarna. Vi flyttade fram två fläderbuskar och ett päronträd som vi hade där sedan tidigare, flyttade ditt en plymspirea och syrén som vi har hittat i hörnen av tomten bakom stora buskar samt flyttade dit en ros och små misskötta sådda perennplantor.

Vi byggde ett litet hus till rosmarinen. Man måste ju testa!

Dagen började med frost och dimma...

... och slutade med vacker kvällssol.

Uteplatsen före och efter

Före:Efter:Vi är inte helt klara med uteplatsen, men den fungerar bra som helhet nu tycker jag. Lavendel kommer rama in hela området. Vi kommer plantera liguster som häck eller klippta klot som bakgrund.

Vårlökar150 vårlökar planterade. Temat är vitt. Alla lökarna ska återkomma, vilket sparar en mycket besvär och pengar. Tanken är att så småningom ha en mängd mörklila julrosor som sällskap.

RSS 2.0