Klockranka som vägg



Vi har planterat en hel del häckar och buskar med syftet att dela in trädgården i fler, mindre utrymmen. Vi vill skymma sikten, skapa en mer omhuldande miljö och minska utsattheten för vind. Som bekant växer ju inte häckar och buskar upp över en säsong, så i väntan på att de här växterna tar sig, skapar vi lite tillfälliga lösningar.



Här har vi planterat några klockrankor i en avlång eternitkruka. Det råder delade meningar i hushållet kring krukans estetiska meriter, men det är en annan diskussion. Hur som helst är tanken att klockrankorna relativt snabbt ska ta den bambuspaljé vi snott ihop i besittning inom någon månad. Förhoppningsvis blir det en trevlig backdrop att ha på uteplatsen och eftersom den står i kruka, kan vi justera placeringen efter behov. 

Klockrankan är en mycket trevlig växt som vi provar för första gången i år, efter att ha sett några praktfulla exemplar vid Skissernas Museum i Lund i oktober ifjol. Den blir extremt frodig och har vacker bloming som går i vitt-grönt-lila. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0