Fler rabatter!



Det känns som att 2012 kommer att bli året då vi gör allvar av planerna på att erövra en massa kvadratmetrar som för tillfället slösas på gräsmattor i dåligt skick och illa lagda betongplattor. Det senaste stegen var anläggandet av en halvstor perennrabatt intill stallet i en kvartscirkelform som speglar kryddträdgårdens geometri.



Allt gräs som syns på bilden kommer i sinom tid att bytas ut mot kullersten och fler rabatter. Bland annat ska vi anlägga en liten rabatt med ett träd i ungefär där alla krukorna står på bilden.



Här har vi grävt upp den nya rabatten efter en radie som utgår från stallets hörn. Det blev väldigt trevligt med de två cirkelformerna mitt emot varandra. Det bildas en avsmalnande gång som nästan "suger in en" mot köksträdgården på andra sidan. ânnu bättre kommer det att bli med uppvuxna perenner i rabatterna och kullersten istället för gräs.



Här har vi tatt bort betongplattorna som låg där och grävt upp en del grässvål för att få till formen. Matjorden under plattorna var i överraskande "bra skick". Den var mullrik och lucker och det fanns förvånansvärt många daggmaskar där. Inte direkt vad man väntar sig under en stenläggning. För att hindra gräset (som kommer att vara kvar ett tag till innan vi blir färdiga att byta det mot kullersten) från att sabba rabatten direkt, la vi kullerstenar som kant och hade markväv under. Väven sträcker sig dessutom vertikalt neråt cirka 2 dm för att försvåra lite grand för rotogräs.



Gödsling med några säckar kogödsel.



En extra rad kullersten och så lite stenmjöl för att snygga till och återigen försvåra för ogräset.



Till sist är det bara att proppa i massa av de plantor vi har förgrott. Nepeta runt hela kanten och så bland annat bolltistlar och koriander inuti. Några trampstenar är bra att ha med från börja så att man kan komma åt överallt även bär saker och ting växt upp.

Från och med nu; vattna, vattna, vattna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0