Femtio ligusterplantor rikare

Bland saker som är svåra att fotografera så har unga ligusterplantor i en given plats. De är för sjutton osynliga på bild! De syns inte särskilt bra i verkligheten heller och väntan på att de ska växa upp känns lång och dryg. För ett par år sedan planterade vi en ligusterhäck utanför och intill stängslet ut mot gatan. Det hände att folk från byn som stannade och pratade frågade om vi hade planer på att plantera häck. "Om du tittar lite noggrannare så ser ni att det har vi faktiskt redan gjort...", fick vi svara.

Nu har vi genom plantering av fler plantor låtit häcken fortsätta in på tomten. På bilden nedan syns den tidigare häcken (som nu är 2,5 år gammal) i nedre högra hörnet. Där stängslet slutar svänger häcken in förbi lagerhäggen och syrenen. Exakt hur häcken kommer att se ut är fortfarande inte bestämt, men den kommer nog att få någon slags lite rolig form/former. Ja, lagerhäggen är stendöd, men den var också på rea till 70%. Det flesta andra växter från det tillfället har dock överlevt.



Här är samma plantering sett från andra hållet. Det ser inte mycket ut för världen just nu.



Gången som leder fram till trappen har också fått lite extra inramning med hjälp av vad som en dag kommer att bli en ganska small ligusterhäck. Betongplattornas fortsatta existens diskuteras fram och tillbaka, men de får ligga kvar så länge.



Slutligen en närbild för att bevisa att det faktiskt finns ligusterplantor här, även om de är osynliga.



Martin Pråme Malmqvist
Trackback
RSS 2.0