Säsongen som gått 2010 vinter-vår

Vi kommer fortsätta plantera och planera så länge det bara går, men det kan väl vara dags för en sammanfattning av vad vi har gjort i år.

I februari planerade vi för köksträdgården och sådde. Vi byggde den första odlingslådan och försökte patinera terrakottakrukor. Det fungerade inte särskilt bra och vi kom fram till att det är bäst att 
ha tålamod och vänta på äkta patina.



I mars började vi med vårvinterbeskärningen. Vi rensade upp och grävde den del som nu är köksträdgård. Vi hämtade hästgödsel och gödslade. Det grävdes också ett potatisland runt päronträdet.



I april var vi i stort sett klara med odlingslådorna och fick jord levererad som vi fyllde dem med. Vi flyttade flera stora buskar, framförallt schersminer från platsen som kommer bli vår "uppfart". Vi snyggade till kanten till stora rabatten och flyttade gamla perenner.



I maj planterade vi ut småplantor och det började växa i odlingslådorna. Vi planterade tre prakthäggmisplar bl.a i det som kommer bli "lunden". Vi gjorde det fint för sparrisen med eternitplattor. Vi plockade bort alla betongplattor från uteplatsen och började diskutera hur den skulle se ut. Potatisen började komma upp.



fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0