BlöthöstenDet finns fem årstider. Vinter, vår, sommar, torrhöst och blöthöst. Nu är det riktig rejäl vinter, men eftersom vi inte skrivit någonting här på ett tag måste vi leva lite i det förflutna ett tag innan vi kommer ifatt.

När folk pratar om hösten som en härlig årstid med vackert ljus, mysigt lövprassel och sprakande färger är det alltid torrhösten man refererar till. Man kan inte annat än att hålla med om att det är en fantastisk period. Tyvärr byts den efter bara några veckor ut mot den betydligt vissnare kusinen blöthösten. Allting blir grått, rått, mögligt, kallt, ruttet och blött, blött, blött. Vätan gör att alla skavanker på huset framträder tydligare. Bladen på funkian, pumporna och rabarbern kollapsar till gulvita, slemmiga strimmor som mest liknar små grupper av självdöda maneter. Torrhöstens ljus och färgprakt ersätts med vintertid, dimma och isande kyla. Förutsättningarna för inspirerande stunder trädgården är körda i botten. Inläggen i trädgårdsbloggen glesnar i takt med att lövverken gör det samma...

Men det finns ljuspunkter! Som vi nämnt tidigare har vi planterat både hallonbuskar och liguster och detta återkommer vi till snart.Även om köksträdgården slokar och de flesta grönsakerna slutar att vara ätliga......står i alla fall palmkålen fram som ståtligare och friskare än någonsin. Det kanske kan bli lite palmkål på julbordet så småningom?

Räddningen från blöthösten blir när frosten kommer. Då blir det lite ljusare och kylan blir lättare att acceptera när man står inför vintern och den kommande snön. Och när snön väl kommer, då åker trädgårdsinspirationen upp i topp igen.

Kommentarer
Postat av: Lisa/Lisas trädgård

Vad kul att följa utvecklingen i trädgården och vad fina inspirationsbilder, hittade nyss hit.

Lisa/Lisas trädgård

2010-12-06 @ 21:53:15
URL: http://blog.lisastradgard.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0