Hejdå sniglar

Visserligen har vi haft hjälp av en varm och torr sommar i kampen mot sniglarna, me vi har också stött på en riktig favoritmetod för att ta kål på dem.

De översta 7-8 centimetrarna av en PET-flaska klipps av, vänds upp och ner och tejpas fast igen. Flaskan fylls på med ett par deciliter lättöl och läggs sedan på ett snigeltätt ställe i trädgården. Lägg den lite sluttande, så att ölen inte når upp till den tejpade kanten. Om öppningen ligger en bit ovanför maren kan man lägga en sten, ett blad eller något annat som kan fungera som en "vindbrygga" åt sniglarna så att de kommer in.

Flaskan på bilden satte vi vid sparrisen och rabarbern, där det fanns rikligt med mördarsniglar. Efter första natten låg det två drunknade sniglar i ölen, efter andra natten låg det oräkneliga. Då var det bara att skära upp tejpen och tömma sörjan i varmkomposten. Alternativt kan man lägga hela flaskan i en soppåse och kasta i tunnan.



På temat skadedjur har vi haft en del problem med skator, duvor, med mera som ätit av kålblasten i odlingslådorna. Vi har hängt upp lite CD-skivor som fladdrar i vinden och skickar skräckinjagande solkatter omkring sig. Det är inte så snyggt, men som en tillfällig åtgärd känns det helt okej. De funkar dessutom riktigt bra. Så bra att vi själva hoppat till av förskräckelse några gånger när en solkatt kommit farande.


Kommentarer
Postat av: Linus

Oj så fint ni har gjort! Jag blir helt matt av att bara titta på bilderna. -Jättefint! Vi hoppas verkligen att vi kan få till ett spontanbesök innan semestern är slut.

2010-07-27 @ 23:19:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0