Tidiga sådder

I år började vi så den 27 januari. Det var några växter som skulle stratifieras bland annat jätteverbenan som vi placerade ute i lillstugan. Vi har nu ganska precis tagit in dem i värmen igen och hoppas att de ska gro. För någon vecka sedan sådde vi kronärtskocka, chili och perenner. Så här ser det ut just nu. Allting har grott.
Kronärtskocka från Runåbergs fröer.
Ett hav av kantnepeta. Vi hoppas kunna få många plantor av varje perennsort, för att snabbt kunna skapa nya rabatter. I år har vi hittills sått vit rudbeckia, bolltistel, kardvädd, gul luktviol, trädgårdsviva, bollviva, myskmalva och hålnunneört.
Vi kommer testa att plantera över i ett pluggset för att ta tillvara på så många som möjligt. Det är inte så stor plats för varje enskild planta, men den får utvecklas ifred och är lätt att få ut ur krukan utan att skada rötterna. Det är fortfarande en fråga om utrymme för oss då vi inte har något växthus.
Alla andra växter får trängas där det finns lite ljus och plats.

Kommentarer
Postat av: Madame C

Hej Martin,

Åh, vad roligt att läsa din kommentar om vårt omgjorda garage! Jodå, vi har använt korrugerade plastskivor, men en ny sort av klar plast och inte den där mjölkiga, vanliga sorten. Vi har bara tagit bort hälften av det gamla plåttaket ännu och det kostade bara ca 1500 kr att byta.

Lycka till!

2012-03-02 @ 11:38:59
URL: http://www.cesarsträdgård.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0