Vårvinter

 

Vårvintern är här med töväder. Det regnar rejält där ute och eftersom tjälen är kvar i marken står allt vattnet kvar. Därför var det gummistövlar och heltäckande regnpersedlar som gällde när vi idag gav oss ut för säsongens första trädgårdsarbete. På agendan stod beskärning av buskar - något som vi båda sett fram emot väldigt mycket. En av oss tog sig an vårt växande bestånd av liguster, med häcken på framsidan som högsta prioritet. Den var väldigt yvig och stor och behövde tas in rejält innan den första riktiga vårvärmen kommer. Nu är det inget tvivel om att det faktiskt är en häck vi har där.
Det andra vi hann med var föryngringsbeskärning av vinbärsbuskar och björnbärssnår. På vinbärsbuskarna tog vi bort den äldsta tredjedelen plus de grenar som stack iväg i en dum riktning. En trevlig sak med att rota i vinbärsbuskarna nu är att man får en ordentlig titt på hur de ser ut nere vid marken och vad som växer intill. När väl bladverken är utslagna är vinbärsbuskarna ogenomträngliga och mystiska. Eventuella leksaker som flyger in i dem förblir förlorade till hösten och vi hittade ett och annat där inne under beskärningen idag.
Björnbär har vi lite överallt i trädgården - ett ganska jobbigt ogräs. Vid stängslet mot grannen längst ner i tomten har vi dock en buske som vi gärna har kvar. Bären går ju, trots allt, inte av för hackor. Efter ett par års försummelse tog vi tag i att gallra bland björnbärslianerna. Vi drar oss lite grand för att använda stängslet som spaljé, så vi testade att bara rulla ihop hela skrället till en stor boll. Vi kan ha gjort oss själv en stor otjänst inför nästa års beskärning, men den huvudvärken tar vi då.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0