Det som kommit fram i tö



Nu har det mesta av trädgården kommit fram igen efter att ha varit begravt under det tjocka snölagret. Det mesta som visar sig är föga inspirerande. Det är blött, visset och lerigt och det ligger kvarglömda redskap och annat som skräpar ner. Trots allt detta är det ett kärt återseende och man ser verkligen fram emot att säsongen börjar på allvar.







En del av grönsakerna som kan skördas under vintern har kommit fram igen. Locket på den naturliga frysboxen har öppnats, kan man säga. Palmkål och kålrot ovan.





En del vackra detaljer som är unika för säsongen siktas. En kronärtskocksplanta som plattats ut av snön och nu ser ut som ett litet sjömonster. En gigantisk isbit av det frusna regntunnevattnet. De mygglarver som eventuellt fanns i det vattnet är förhoppningsvis ett minne blott.



En av våra nya häggmisplar fick det lite väl tufft under snödrivorna och knäcktes på ett ställe. Inte mycket att göra åt mer än att klippa av den biten och sätta i en vas. Lite tjuvstart på våren inomhus. Vi tog också in lite forsythia och satte i vatten.



Det är annars inomhus det kommer att hända mest om inte så länge, när säsongen för förgrodd startar. Vi värmde upp med att peta ner lite vitlöksklyftor i jord tillsammans med barnen. Vi kommer eventuellt att använda konservburkar till mycket av sådden i år, eftersom det går åt en hel del krukor till detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0