Planen

 

Nya parkeringen klar, alltså. Då börjar arbetet med att förvandla den gamla parkeringen til något annat. Exakt hur det ska bli vet vi inte riktig ännu, men vi har en plan med några grova penseldrag som vi håller oss till.

Bilden får illustrera hur det ibland kan uppstå märkliga saker i det korta perspektivet när man försöker hålla sig till en långsiktig plan. Så blir det jämt och ständigt, tycks det. Många tilltag ter sig rent idiotiska eller åtminstone ologiska om man inte är insatt i Planen för hur trädgården ska bli till slut. Vi pratar mycket med varandra om planen och dess olika delar. Stöter och blöter, finslipar och reviderar, går tillbaka till gamla versioner och hoppar fram och tillbaka i tiden. Vad ska göras nu? Vad ska göras nästa år? Vad ska göras om tio år? Det blir sämre innan det blir bättre i de flesta fall. En syrenbuske mitt i kullerstensuppfarten är ingen hit just nu. Men när syrenbusken om några år bildat ett frodigt insynsskydd med välkomnande blomdoft vid entrégrinden och med sitt slumpvis framvältande lövverk kontrasterar mot ligusterhäcken som den kommer att ramas in av - då kommer det att ha varit värt väntan.

Väntan, ja. Det har det varit mycket av. Men nu skiner solen och allting går bara snabbare och snabbare! Snart är det vinter igen och då kommer ligusterhäcken att vara ytterligare lite högre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0