Staketet

Nu är staketet mellan framsiderabatten och den nya parkeringen klart!


Det har varit många turer kring det här staketet och kring trädgårdens snickerier i allmänhet. Det är mycket man ska ta hänsyn till utöver funktionalitet. Att vi valde vit färg, tex. var för att vi ville ha en slags ståndsmässig, 20-talskänsla på framsidan av huset. Röda och gröna nyanser som vi också diskuterade tyckte vi kändes lite för mycket "bruk och nytta" och därför hör de mer hemma vid stallet och köksträdgården. vi övervägde också svart, men det hade känts alldeles för modernt, tror vi. Nackdelen med det vita är såklart att det blir skitigt och algigt, men det gör inte så mycket i det stora hela och när ligusterhäcken väl kommer upp mellan rabatten och vägen kommer hela platsen få ett rejält lyft.

Där det nu ligger täckväv på bilden kommer vi låta grusgången bli bredare så att den ligger an mot huset. Eventuellt skall där sedan planteras fruktträd på spalje mot den väggen, som är i rakt söderläge och blir stekhet på våren.


På den här bilden ser man hur parkeringen tar form. Det ska bli grus på hela ytan och mot stallets gavel kommer det att växa rosor och stockrosor. Vi diskuterar fram och tillbaka kring olika klätterväxtalternativ till boningshusets gavel mot parkering. Vin, Clematis, Pipranka, m.m. är med i matchen, men det är ännu inte så högprioriterat. Hur som helst, så snart vi fått upp en grind i gattet mellan stallet och boningshuset kan vi klippa upp stängslet och börja köra på ytan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0