Leve Idegran!

Ens inställning till många saker ändras när man får en trädgård. Inte minns till vissa växter. Ta barrväxter till exempel. Tidigare var det något som vi båda förknippade med mossigt svenskt 70-tal och som vi nästan inte kunde tänka oss ha i vår trädgård. I en av våra rabatter har vi idegran, enbuske och några andra barrväxter. "Den där fula tujarabatten röjer vi sen" var vår inställning inför flytten.

Nu har vi dock lärt oss lite mer och därmed också ändrat inställning. Idegran har seglat upp som en favorit bland trädgårdens alla växter och de exemplar vi har ligger oss varmt om hjärtat.

Anledningar till varför idegran är toppen:

- vacker djupgrön färg
- vintergrön
- tåler beskäring bra och kan formas nästan hur som helst
- oerhörd förmåga att skjuta nya skott från till synes död ved

Vi har en liten idegran på framsidan som skall fungera som solitär och skänka lite struktur till en rabatt som i övrigt kommer att vara ganska friväxande.



Och så har vi en väldigt stor längst bak i trädgården. Den här skall vi försöka föryngra och göra lite tätare. Tanken är att den skall fungera som backdrop till vår köksträdgård.



Våra sorgliga exemplar gör inte riktigt idegranen rättvisa, så här kommer en bild på idegran när den är som bäst och håller jämna steg med buxbomen.



Bild från DN.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0