Grönsakerna

Det händer spännande saker i kökslandet, trots allt. Vi har haft problem med torka, näringsbrist, jordloppor, sniglar, fåglar, m.m., men mitt i allt detta elände har en del växter satt fart rejält!



Den lilla gurkplantan vi satte i början av sommaren nöjde sig inte med den lilla spaljén den fick, utan har nu ålat sig upp en dryg meter genom idegranens grenverk. Den är väldigt vacker med sina stora blad - den påminner lite om en pipranka i växtsättet - men den ger inte direkt någon gurkskörd. Ännu, i varje fall.



Vi kan inte upphöra att förundras över hur tomaterna har hämtat sig. Plantan på bilden som nu har 5-10 normalstora tomater på sig, liknade för 1,5 - 2 månader sedan mest en smutsig stump hampasnöre med två pyttesmå blad på. Jag begriper inte hur det gått till.



I skuggan av de pånyttfödda tomaterna samt en pumpa vi sådde verkar vår komplementerande sådd av basilika trivas ordentligt. Kraftiga, friska plantor är på väg upp, men vi får nog vara på vår vakt och rädda dem in i husvärmen när höstkylan kommer krypande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0