Lägesrapport

Nu har vi varit sjuka några dagar och varken orkat göra det ena eller andra. Igår kom vi igång lite igen så här kommer en liten kavalkad över läget för tillfället.


Rabarbern har varit på gång ett tag nu och börjar se riktigt fin ut. Vi tänker skämma bort den med vattning och gödsel den här säsongen!


Potatisen har åkt i jorden. Handplogen som ingick i husköpet kom mycket väl till pass. Potatislandet visade sig vara större än nödvändigt, så nu har vi någonstans att göra av vårt överflöd av sättlök.


Köksträdgården från andra hållet. Sex lådor på plats och fyllda med jord. Fyra kvar.


Vi fick en varmkompost som funnit sin plats i komposthörnet under vår tall.


Hela trädgården är full av "före"-bilder. Här är en av dem. Vi får se när vi får tid att fixa till grindstackaren. Husets förre ägare verkar ha älskat brun plastfärg och smetat på det på alla möjliga ställen, men det åtgärdar vi bit för bit.


Äppelträdet vi fick av våra vänner att ha på vår tidigare odlingslott har klarat sig igenom ganska hårdhänt behandligen med flera flyttar. Nu har det förhoppningsvis flyttats för sista gången till vår altanspaljé där vi bundit och klippt det i palmettform. Ska bli väldigt spännande och se hur det går med det.


På en promenad i skogen hittade vi en rostig hink, som nog ska få bli planteringskärl åt något.


Vi flyttar mycket buskar just nu. Här är det några rosor med mera som fått ny plats mot stallets gavel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0